Tony Christie

Tony Christie

Tony Christie

Een charmante man, die nog steeds prima meekan, heerlijk ontspannen wegdromen op zijn warme stem..

Dini

Booking agent, CAT International

Tony Christie ​ – Videos

Tony Christie

Er zijn sommige, misleide zielen, die denken dat Tony Christie in 2005 uit het niets op de TV zenders verscheen om de weg naar Amarillo te vragen. De waarheid is volledig anders, degene die beter weten en de geweldig mooie stem en de belevenis die hij erin brengt kunnen plaatsen zullen zeggen dat hij al 50 jaar een hele grote selectie van hits heeft gemaakt. Tientallen miljoenen platen zijn ervan verkocht.

Zijn carrière begon in een accountants kantoor in Yorkshire, in de avonduren en weekends was hij te vinden als zanger in de vele “working mens clubs”in het noorden van Engeland. Dit ging goed tot zijn baas hem mededeelde , je werkt voor mij of je probeert maar om de opvolger van Adam Faith te worden.

De keuze was snel gemaakt, maar niet als de volgende Adam Faith, had voelde meer voor de Frank Sinatra en Ella Fitzgerald stijlen. Net als hun is hij geen songwriter maar een excellente zanger van dit genre. Na de rondjes WMC wat wel een goede leerschool bleek werd hij gevraagd om te komen zingen bij een band , de band werd Tony Christie and the Trackers. In 1966 maakte ze hun eerste platen voor het CBS label. Ze haalde hiermee geen Hit parade, zelfs met Jimmy Page , die later Led Zeppelin formeerde, op gitaar.

In 1967 bracht Tony met MGM zijn eerste single uit, weer geen hit succes maar het nummer “Turn Around “heeft wel de basis gelegd voor zijn kenmerkende sound.

De eerste hit stamt uit 1971, toen “Las Vegas” de Top 30 in Engeland bereikte. Het nummer was geschreven voor Tom Jones, zijn manager vond het niet geschikt voor Tom . De opvolger van dezelfde schrijvers ( Mitch Murray en Peter Callander) “I did what I did for Maria” werd nr. 1 In de New Musical Express chart. Later dat jaar bracht Tony het nummer “Is this the way to Amarillo” uit ( geschreven door Neil Sedaka) Dit nummer werd een dikke hit in de hele wereld. Niet alleen toen maar ook in 2005, nadat Peter Kay het liet horen in de Comic Relief TV Show. Het bleef 7 weken in de nr. 1 positie.

Tot 2015 bracht Tony regelmatig platen uit die allen op een of andere manier succes hadden. Zijn discografie liegt er niet om.
Zijn nieuwe album wat waarschijnlijk in 2018 uitgebracht word zit vol met liedjes van jonge talentvolle schrijvers gemixt met zijn vaste kern songwriters. De muziek zal catchy zijn en zeker verrassend.

Eerste informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht!

Besloten of openbaar optreden?

14 + 10 =

Cat international booking agency in the Netherlands

Welke informatie is nodig voor een definitieve boeking ?

  • Welke artiest band of act wilt u boeken?
  • Datum van het optreden.
  • Tijdstip van het optreden.
  • Uw persoonlijke contactgegevens.
  • Adresgegevens van de locatie.
  • Contactpersoon op locatie.
  • Wat voor type feest en voor hoeveel personen?
  • Is het een besloten of openbaar optreden?
  • Bijzonderheden; bijvoorbeeld,- verrassing voor iemand-speciale gelegenheid-moeilijk bereikbaar.

Meer informatie:

Bel ons gerust tijdens kantooruren op:

+31 (0)13  570 22 55 of +31 (0)653130823

Pin It on Pinterest