Killer Queen

8.000,00 Excl. BTW / VAT / MwSt

Adembenemend echt.

(Featuring Patrick Myers)

Bijna 30 jaar (1991) na het overlijden van zanger Freddie Mercury, en aldus het einde van Queen, is de “Nummer 1 Live Rock Band Aller Tijden” levendiger dan ooit. Killer Queen werd uitgeroepen tot “World-wide Best Tribute Band. In een anderhalf uur durende show wordt er in een razend tempo van kostuums gewisseld en worden er zowel nummers uit de 70’s als uit de 80’s gebracht.

Beschrijving

Featuring Patrick Myers as Freddie Mercury

Killerqueen is een uit het legioen van onofficiële Queen tribute bands, die thuis zitten te wachten om weer op te mogen treden

GESCHIEDENIS Killer Queen

Killer Queen werd opgericht in 1993. Hun eerste optreden vond plaats in de Universiteit Londen waarmee ze in de voetsporen traden van de echte Queen die in Juni 1973 op dezelfde plek hun eerste optreden verzorgden.

In 1995 was Killer Queen in Engeland al zo populair dat de band een optreden afdwong in het Londen Strand Theater. Een optreden dat werd uitgezonden door de BBC. De reputatie van de band bleef groeien, zowel in Groot Brittannië als daarbuiten. Na een Russische tour in 1999 keerde de band terug naar Engeland om de prijs voor ‘Wereldwijde beste tribute band’ in ontvangst te nemen.

De muziek van Queen is geliefd in de hele wereld. Hun hits zijn een inspiratie geweest voor generaties. Deze hits wereldwijd opnieuw neerzetten vereist vakmanschap en Killer Queen’s muzikale kwaliteiten voldoen aan deze hoge eisen. Tijdens optredens heeft Killer Queen samengewerkt met een vaste groep artiesten waaronder Roger Taylor, Brian May en Monseratte Caballe.

De band scoorde een nummer één hit toen hen in 2001 werd gevraagd Queen’s “The Real Life’ opnieuw uit te brengen samen met Fatboy Slim. In het tweede decennium van het bestaan van Killer Queen werd de fanschare van de band alleen maar groter. In 2005 speelde Killer Queen Ahoy in Rotterdam vol.

Een jaar later bundelden Killer Queen en Bjorn Again and The Bootleg Beatles hun krachten voor een show in het Waverly stadion in Edinburgh. Het was het optreden dat ertoe leidde dat Killer Queen werd uitverkoren om Queen te representeren in een Tribute Liveaid concert georganiseerd door Bob Geldof. In 2009 werd Ahoy opnieuw volgespeeld en won de band een Zweden een prijs voor het beste concert van 2009’.

Killerqueen werkt nog steeds (2020) in de hele wereld en blijft voor vele fans de Ultieme Queen tribute

Meer informatie over Killer Queen

 

Dit bericht is ook beschikbaar in: blankEnglish blankDeutsch

Pin It on Pinterest

Share This