New Amen Corner

2.000,00

De nieuwe Amen Corner is de afgelopen jaren naar voren gekomen als misschien wel de populairste band met muziek uit de jaren 60. De band heeft een ongeëvenaard vermogen om het geluid en de sfeer van die gedenkwaardige periode 50 jaar geleden zo perfect na te bootsen toen muziek goede vibraties over de hele wereld stuurde. De originele Amen Corner was een van de grootste invloeden op de popscene uit de jaren zestig die ooit uit Wales kwam. Door hun eigen unieke muziekmerk te creëren, een mix van mod, psychedelische powerpop, zware blazers, wervelend Hammond-orgel en kenmerkende stem van Andy Fairweather-Low, maakte hun powerhouse liveshow hen tot een van de meest opwindende bands van die tijd.Het is ook mogelijk om de band te boeken met en gas, zoals Chris Farlowe Mike Fender ( Searchers) of Mike D’ABO

 

Beschrijving

New Amen Corner

Een introductie van de bandleden!

Lead zanger Glen Leon; een van die bijzondere talenten met een stem waarmee een enorm arsenaal van stemmen kan bereiken. Hij zingt met hetzelfde gemak Frank Sinatra tot Lionel Ritchie , Tom Jones tot Barry White . Met dezelfde passie en rauwe energie wat zijn publiek ademloos laat luisteren. Zijn entertainment waarde is moeilijk na te doen. Hij is ook een veelgevraagde sessie zanger voor verschillende platenmaatschappijen.

De toetsenist Jules benjamin begon als 11 jarige jongen met zingen , sindsdien heeft hij zich het bespelen van diverse instrumenten aangeleerd en heeft een bijzondere waarde voor de band. Hij werkte o.a. samen met Status Quo-Olly murs etc.

Jack ( Jacko Howson is de drummer van de band en Ondanks dat Jack nog jong is heeft hij al een behoorlijke ervaring opgedaan Jack begon met drummen toen hij amper 4 jaar oud was. Het resultaat was dat hij op 8 jarige leeftijd al in zijn 1e band speelde, werkte samen formeerde verschillende bands. Bij de tijd dat hij de school verliet was hij al een ervaren drummer.

De bassist/zanger heet Dave Howson. Zijn carriere begon in de Good Óle’memphis Rhytm an Blues maakte een grote hit met The Symbols (Bye Bye Baby & The Best Part Of Breaking Up) en werkte samen tot zijn dood met Alexis Korner.

Dit bericht is ook beschikbaar in: blankEnglish blankDeutsch

Pin It on Pinterest

Share This