Pete Lincoln

4.000,00 Excl. BTW / VAT / MwSt

PETE LINCOLN (The Sweet, formerly of SAILOR)

Singer songwriter musician juke box

Hij bracht de jaren 80 en 90 door met toeren en opnemen met een breed scala aan artiesten, waaronder Sir Cliff Richard, Tina Turner, Shakin ‘Stevens en Dannii Minogue, en reisde naar alle uithoeken van de wereld, van Nieuw-Zeeland tot Groenland. Van 1996 tot 2005 genoot Pete van zijn tijd als frontman van de band Sailor uit de jaren 70 – het meest bekend van hun hits “Glass Of Champagne” en “Girls, Girls, Girls”.

Beschrijving

singer songwriter musician juke box

Pete begon met gitaar spelen op 11-jarige leeftijd en heeft het sindsdien vrijwel niet meer neergelegd. Hij bracht de jaren 80 en 90 door met toeren en opnemen met een breed scala aan artiesten, waaronder Sir Cliff Richard, Tina Turner, Shakin ‘Stevens en Dannii Minogue, en reisde naar alle uithoeken van de wereld, van Nieuw-Zeeland tot Groenland. Van 1996 tot 2005 genoot Pete van zijn tijd als frontman van de band Sailor uit de jaren 70 – het meest bekend van hun hits “Glass Of Champagne” en “Girls, Girls, Girls”.

In 2005 trad Pete toe tot Glam Rockers The Sweet, en toert nog steeds intensief met de band als leadzanger en bassist. Veel van het live-werk van de band is in Europa, vooral in Duitsland, waar ze nog steeds enorm populair zijn, maar ze genieten ook van succes daarbuiten, met regelmatige bezoeken aan Australië.

Pete heeft gedurende zijn hele carrière liedjes en instrumentale muziek geschreven, met enig succes, hij heeft gecomponeerd voor verschillende tv-shows en commercials. Credits zijn onder meer de Terrahawks-serie uit de jaren 80 van Gerry Anderson en de BBC-chatshow van Jeremy Clarkson van Top Gear, Clarkson. Hij schreef ook alle muziek voor de commerciële solo-projecten van Clarkson in de jaren 90. Pete schreef ook mee aan een ballad voor de Britse popster uit de jaren 90 S Club 7. . .

In 2013 bracht Pete een langverwachte solo-cd uit met de titel ‘Soul Searching’ en zijn tweede solo-cd ‘Heartbeat’ werd uitgebracht in mei 2016. Deze verzameling zelfgeschreven nummers wordt zeer goed ontvangen, zowel door Pete’s solo-fans als door Sweet-fans. .

Pete heeft altijd genoten van de uitdaging van solo-liveshows, met alleen gitaar en stem, en zijn internationale fans hebben hem kunnen betrappen op het uitvoeren van tracks van Soul Searching, gemixt met nieuw materiaal plus Sweet & Sailor-hits en een paar goedgekozen covers. op zijn recente solo-tour.

Je kunt Pete ook inhuren met zijn band FRONTM3N! Meer informatie kun je bij ons aanvragen.

 

Dit bericht is ook beschikbaar in: blankEnglish blankDeutsch

Pin It on Pinterest

Share This