Wat is de ‘Artist Rider’?

Een artiestenrider maakt deel uit van het prestatiecontract dat is opgesteld en ondertekend door een artiest en de evenementpromotor. Hierin worden de criteria beschreven die zijn afgesproken om een ​​show te kunnen geven. Het voornaamste doel is om ervoor te zorgen dat de artiest goed wordt verzorgd tijdens het evenement en tijdens de reis.

Een rider is een opsomming van alle wensen en benodigdheden rondom het optreden van een artiest. Vaak is deze opgesplitst in 3 onderdelen: technisch, hospitality en marketing. Je krijgt meestal met een rider te maken wanneer je bekende artiesten boekt.

TECHNISCHE RIDER
Beschrijving van de benodigde technische zaken zoals geluid en licht, die niet door de artiest zelf verzorgd worden HOSPITALITY RIDER
Is een lijst met dingen die door u moeten worden verstrekt of geregeld om ervoor te zorgen dat de band of entertainer op zijn best kan presteren.

Wij vragen standaard om voldoende parkeergelegenheid, frisdrank voor de duur van hun verblijf, versnaperingen wanneer de act langer dan 3 uur op uw evenement aanwezig is en een kleedruimte. Het kan voorkomen dat er meer items op de rider moeten worden geplaatst vanwege de aard van de uitvoering van de act. Dit wordt altijd aangegeven voordat uw boeking wordt bevestigd.

MARKETING RIDER
Een artiest werkt enorm hard aan een goed imago. En zoals u wellicht wel weet is iets opbouwen jaren werk, en afbreken in no-time gebeurd. Artiesten (en vooral hun management) zijn daarom erg scherp op wat er van en over hen naar buiten gebracht wordt. Zorg er dan ook voor dat u voor jullie promotie artwork altijd de foto’s uit de presskit gebruikt. En dit artwork ook even laat checken bij het management, dan komt u nooit achteraf voor verrassingen te staan.

artist rider

PERFECT VOOR EEN EVENT ALS:

Tags :
band,boeking,optreden

BERICHT DELEN: